פרישה סמוך לווסת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/09/03 02:04 יג באלול התשסג

שאלה

רציתי לברר בנושא פרישה סמוך לווסת, באילו משלושת התאריכים (עונה בינונית, יום החודש והפלגה) יש לפרוש עונה קודם.

לדוגמא אם ראיתי ביום, האם יש לפרוש אחרי 30 יום גם הלילה לפני יום ה-30? מה לגבי יום החודש (בחודשים מעוברים בהם יום זה אינו חופף את עונה בינונית)?

מה לגבי אשה שאין לה הפלגה קבועה בין הוסתות, האם אין לה לחוש ליום הפלגה כלל או עליה לחשוש להפלגה האחרונה?

תודה רבה , שנה טובה ומתוקה, ויישר כוח

תשובה

בס"ד

מהדין יש צורך לפרוש רק בעונת הווסת. אבל בימינו שהוסתות לא כל כך מסודרים ראו חכמים ללמד שכדאי להחמיר גם בעונה שקודם לווסת. בכל התאריכים.

אשה שאין לה ווסת קבועה חוששת פעם אחת ליום ההפלגה האחרון. למשל אם ראתה את הראיה האחרונה שלה בהפלגה של שלושים יום. צריכה לחשוש פעם אחת ליום השלושים שמא תראה בו. אם עבר ולא ראתה בו או שראתה קודם לכן - אינה צריכה לחשוש לו עוד פעם אחת.

שנה טובה