פרוש השם אפרת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/11/03 03:26 כח בחשון התשסד

שאלה

אשמח לדעת על פרוש שמי.. אפרת..

תודה..

תשובה

בס"ד

חכמינו אמרו שאפרת הוא שמה השני של מרים הנביאה. זאת שהיתה אחראית על עידודו של עמרם ונטעה את האמונה ביציאת ישראל ממצרים.

מרים נקראתה על שם המרירות ואפרת נקראת בשעת הגאולה - על שם הרפואה. גם היא באופן אישי חוותה את המרירות ואת הרפואה על בשרה.

בשם זה רמוז גם כח הפריון הגדול של אפרת שיחד עם האמא שלה - יוכבד הם עודדו את עם ישראל והיו המילדות שלו.

בשם זה גם רמוז כח גדול של ענווה כמו שאמר אברהם אבינו "ואנכי עפר ואפר" בשעה שהתווכח על מה שהאמין בו מתוך עונה גדולה - גם היא אפרת הראשונה מסרה את נפשה על מה שהאמינה בו. והשליכה נפשה מנגד בויכוח מול פרעה ומול ,,, עמרם. התווכחה והצליחה.

יש עוד הרבה בשם זה ומאחל לך שתצליחי עם השם שלך.

וראי עוד
http://www.pnimi.org.il/sheaelot/shemot/Efrat.asp

בהצלחה