פעילות משותפת לבנים ובנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/12/01 13:27 יד בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

רציתי לדעת, האם ניתן לקיים פעולה או פעילות כל שהיא, וכן סעודת שבת של בנים ובנות, כאשר הדבר נעשה באוירה רצינית.

בתודה רבה מראש.

תשובה

בס"ד
אפילו שיעור תורה משותף הוא לא רצוי כיון שהקב"ה ברא אותנו סקרנים מאוד לגבי המין השני. ואם יהיה שיעור משותף, חלק מסוים מהתשומת לב תהיה מופנית מהבנים לבנות ולהפך.
זכור! אין שום הבדל בין בית ספר, ישיבה או אולפנא לבין תנועת הנוער בענין זה. מה שאסור בבית הספר - אסור גם בסניף.
שום שינוי פזיולוגי לא קורה לבנים או לבנות בשעת המעבר מבית הספר לסניף. אם בבית ספר אסור שיעור תורה משותף. למה שבסניף זה פתאום יהיה מותר, האם זה בגלל שהאוירה בסניף יותר רצינית מבית ספר?