פעולה בסניף על אמונה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/02/02 18:19 כב בשבט התשסב

שאלה

שלום, אני מדריכה בבני עקיבא את שבט הרא"ה, ויש לי חניכים שאני לא יודעת איך להגיע אליהם בקטעים אמוניים. הם שואלים המון על מציאות הקב"ה בעולם ואיך ניתן להוכיח את זה, ואני נשארת בלי הרבה מילים, כי זאת בעצם המהות של האמונה, לא? להאמין, ולא על סמך עובדות.

הן לא מבינות את זה. ויש לי את הרושם שהן שואלות בעיקר בשביל לשאול, יותר מאשר

בשביל התשובות..

אני לא מבקשת כ"כ עובדות להוכחה. אם יש זה יוסיף, כמובן, אך אני יותר מבקשת עזרה באיך לגרום להם להבין, שזה ברור שה' קיים, כמו שזה ברור לי.

ואולי הסיבה שקשה לי להסביר להם את הדברים, היא כי לי הם נראים ברורים מאליהם.

תודה רבה רבה רבה...

איילה.

תשובה

שלום איילה,
ראשית כל ברצוננו לאחל לך הרבה הצלחה במלאכתך החשובה.
יהי רצון שתזכי לחנך ולהשפיע על חניכותייך, ונקווה שיחד עם זה תזכי גם לברר ולהבנות בעצמך.
בנושא זה אוכל להמליץ לך על שתי תשובות שלנו שמתאימות לגיל צעיר כמו של חניכותייך (יש בידינו גם תשובות עמוקות יותר, לשלבים הבאים. אולי בהמשך).
1) מנין הידיעה וההוכחה שיש אלוהים – https://www.kipa.co.il/noar/q.asp?id=30
2) המעטפה והתוכן – https://www.kipa.co.il/noar/show.asp?id=743
אני מציע שקודם כל תקראי אותם היטב בעצמך (תוכלי גם לעיין בספרים שמומלצים בסוף), ככל שהדברים יהיו יותר ברורים לך, כך גם תוכלי להעביר להם אותם טוב יותר.
לאחר מכן אולי פשוט תורידי אותם מהאתר, תערכי יפה, ותדפיסי לחניכות.
תוכלו לשבת ולקרוא את זה יחד ולדבר על כך.
אני חושב שזה יועיל מאד.
אם יהי צורך בעניין תוכלי לפנות אלינו שוב.
בכל אופו אשמח אם תעדכני אותנו איך הדברים התקבלו.
בהצלחה רבה
יוני, חברים מקשיבים