פסוק, ומשמעות השם רונית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/10/03 19:08 יט בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

אני מחפשת פסוק לשם רונית, והאם יש קשר בין הפסוק ואופי האדם?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

חיפשתי לך פסוק עם ומצאתי בספר תהילים פרק עז
(יז) רָאוּךָ מַּיִם אֶלֹהִים רָאוּךָ מַּיִם יָחִילוּ אַף יִרְגְּזוּ תְהֹמוֹת:

ו"רינה" היא משמעותה היא התעוררות של שמחה והתרגשות שחלה בהמון אנשים כמו בספר מלכים א פרק כב ""וַיַּעֲבֹר הָרִנָּה בַּמַּחֲנה"

וראי על כך הרבה פסוקים:

בספר ישעיה פרק יד
(ז) נָחָה שָׁקְטָה כָּל הָאָרֶץ פָּצְחוּ רִנָּה

או בספר ישעיה פרק לה
(י) וּפְדוּיֵי יְדֹוָד יְשֻׁבוּן וּבָאוּ צִיּוֹן בְּרִנָּה וְשִׂמְחַת עוֹלָם עַל רֹאשָׁם שָׂשׂוֹן וְשִׂמְחָה יַשִּׂיגוּ וְנָסוּ יָגוֹן וַאֲנָחָה

או בספר ישעיה פרק מד
(כג) רָנּוּ שָׁמַיִם כִּי עָשָׂה יְדֹוָד הָרִיעוּ תַּחְתִּיּוֹת אָרֶץ פִּצְחוּ הָרִים רִנָּה יַעַר וְכָל עֵץ בּוֹ כִּי גָאַל יְדֹוָד יַעֲקֹב וּבְיִשְׂרָאֵל יִתְפָּאָר.

או בספר ישעיה פרק מח
(כ) צְאוּ מִבָּבֶל בִּרְחוּ מִכַּשְׂדִּים בְּקוֹל רִנָּה הַגִּידוּ הַשְׁמִיעוּ זֹאת הוֹצִיאוּהָ עַד קְצֵה הָאָרֶץ אִמְרוּ גָּאַל יְדֹוָד עַבְדּוֹ יַעֲקֹב

או ספר ישעיה פרק מט
(יג) רָנּוּ שָׁמַיִם וְגִילִי אָרֶץ וּפִצְחוּ הָרִים רִנָּה כִּי נִחַם יְדֹוָד עַמּוֹ וַעֲנִיָּיו יְרַחֵם

או בספר ישעיה פרק נא
(יא) וּפְדוּיֵי יְדֹוָד יְשׁוּבוּן וּבָאוּ צִיּוֹן בְּרִנָּה וְשִׂמְחַת עוֹלָם עַל רֹאשָׁם שָׂשׂוֹן וְשִׂמְחָה יַשִּׂיגוּן נָסוּ יָגוֹן וַאֲנָחָה

או בספר ישעיה פרק נד
(א) רָנִּי עֲקָרָה לֹא יָלָדָה פִּצְחִי רִנָּה וְצַהֲלִי לֹא חָלָה כִּי רַבִּים בְּנֵי שׁוֹמֵמָה מִבְּנֵי בְעוּלָה אָמַר יְדֹוָד

ואפשר להביא עוד עשרות פסוקים שכולם מראים שרינה היא דבר כללי ולא שמחה של איש פרטי. ולכן היא מובאת בדרך כלל בהקשר של גאולה או של תפילה ברבים למשל בבית המקדש בתפילת שלמה:

"וּפָנִיתָ אֶל תְּפִלַּת עַבְדְּךָ וְאֶל תְּחִנָּתוֹ יְדֹוָד אֱלֹהָי לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה אֲשֶׁר עַבְדְּךָ מִתְפַּלֵּל לְפָנֶיךָ הַיּוֹם: לִהְיוֹת עֵינֶךָ פְתֻחֹת אֶל הַבַּיִת הַזֶּה לַיְלָה וָיוֹם אֶל הַמָּקוֹם אֲשֶׁר אָמַרְתָּ יִהְיֶה שְׁמִי שָׁם לִשְׁמֹעַ אֶל הַתְּפִלָּה אֲשֶׁר יִתְפַּלֵּל עַבְדְּךָ אֶל הַמָּקוֹם הַזֶּה: וְשָׁמַעְתָּ אֶל תְּחִנַּת עַבְדְּךָ וְעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר יִתְפַּלְלוּ אֶל הַמָּקוֹם הַזֶּה וְאַתָּה תִּשְׁמַע אֶל מְקוֹם שִׁבְתְּךָ אֶל הַשָּׁמַיִם וְשָׁמַעְתָּ וְסָלָחְתָּ:"

(במלכים א פרק ח וגם בדברי הימים)

לכי בהצלחה עם השם שלך.