פחד מתסמונת דאון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/02 11:01 ל בתשרי התשסג

שאלה

לחברתי נולד לפני כשנתיים ילד חולה התסמונת.

לא מזמן הם התארחו אצלנו, וכנראה המראה של הילד השפיע עלי מאד, כי הוא מוסיף להטריד אותי.

בינתיים גיליתי שאני בהריון,(אני מתקרבת לגיל 40) ואני בחרדה עצומה שמא התמונה של הילד שרדפה אותי תשפיע על העובר.

האם יש משהו שניתן לעשות ?

הרופא אמר לי שרק בסביבות 3 חודשי הריון ניתן לבצע בדיקות ראשונות לברור הנושא.

אם יגלו ח"ו שיש בעיה - מה אוכל לעשות?

האם עדיף לוותר בכלל על הבדיקה, ולהשאר במתח עד

הלידה ?

אני יודעת שאפשר לגדל ילדים פגועים, אבל אני גם יודעת שיש מחיר כבד שכל המשפחה משלמת, ואני מוכרחה לחשוב גם על הילדים שכבר נולדו לי !

בבקשה, אם יש משמעות לגיל ולסיכון שלי, ולזה שיש משפחה גדולה ב"ה, חשוב לי מאוד לקבל מהרב תשובה.

תשובה

בס"ד

החשש שלך הוא טבעי ומובן אבל הסיכון הוא ממש ממש קטן. לכן אין לך שום צידוק לחשוש.

לגבי הבדיקה - אפשר לבדוק בדיקות שאינן מסכנות את העובר.

חישבי על דברים טובים!!

תחשבי טוב - יהיה טוב!!