פזמונסניף

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/03/02 02:15 ב בניסן התשסב

שאלה

שלום!

אתמול בישיבת צוות היה לנו וויכוח על נושא הפזמונסיף.אנחנו סניף בני עקיבא נפרד, וכל השנים התקיים פזמונסניף. היו שאמרו שיש היתר לבנות לשיר בקבוצה וברמקול. האם זה נכון? האם מבחינת המסר שמועבר חינוכית זה נכון לעשות זאת גם אם יש היתר כזה? עד איזה שבט של בנות אם בכלל אפשר שיעלו לבמה?

תשובה

ב"ה

שלומות!

א. סניף נפרד גורר תשובה אחרת ושונה מסניף רגיל.
ב. הפזמונסניף הנו פעולה חינוכית חובה שאין לוותר עליה. יש בה ביטוי לכוחות היצירה של חניכנו. יש בה ביטוי לשמחה משותפת ובימים אלה יש לה תפקיד חשוב. כמו כן פעילות זאת גורמת ל"גאוות יחידה" המביאה את כולנו להיות יחד, בסניף. בימים בהם תנועות הנוער מאבדות מזוהרם בקרב בני הנוער , כשהאלטרטיבות גרועות, עלינו לחשוב היטב כיצד להביא שיותר חניכים לסניפים.
ג. על יסוד הנ"ל ניתן להתיר פזמונסניף בתנאים הבאים:
הבנות תשרנה בקבוצות של שלש בנות לכל הפחות.
לא יהיו ריקודים והתנועה תהיה צנועה במידת האפשר.
לא יהיו קטעים בהן הבנות והבנים שרים בצורה שאלה עונים לאלה.

ד. ועדיין, בסניף נפרד, אני מתלבט אם להתיר כגון אלה. ונטייתי לאיסור.

בברכה,

שי