פגימת הברית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/01/02 06:07 יח בשבט התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בחור דתי בן 18 מישיבה בארץ, אני בתנועת הנוער בנ"ע ושומר נגיעה ולמרות הכל אני נכשל בשמירת הברית.

ניסיתי כמה פעמים להפסיק לפעמים הצלחתי למעט זמן ולפעמים להרבה אבל בסוף תמיד נפלתי עוד פעם.

הדבר הזה גורם לי לעגמת נפש ולירידה חדה באמונה שלי אני לא יודע מה לעשות.

אשמח אם תעזור לי בדבר זה.

תודה רבה מראש!!!

תשובה

בס"ד

קשה מאוד לשמור על הברית בחברה מעורבת. ו"פגם הברית" הוא הפגם היסודי ביותר שיש לאדם.

בכל מצב ובמיוחד בגיל כזה צריך לברוח מחברה מעורבת. גם לנשוי זאת בעיה קשה ואתה רווק.

כל דיבור עם אישה או בת או חברה או חניכה הוא אותו דבר בדיוק - אלו הנשים שאנו צריכים להתרחק מהם מאוד מאוד. ודיבור הוא עבירה ועבירה גוררת,,,

הדבר השני שצריך לעשות הוא להשקיע בתורה, בתהילים, בתפילה עם כוונות, במקווה או במעיין, בשמירת הלשון, בהתחזקות בלימוד רציני להלכה.
כל אלה עצות הקשורות לעיקר תיקון הברית.
ודע לך כי פגם הברית
מחד - הוא פגם מאוד קשה.
מאידך - הוא הפגם שיותר מכל אפשר לתקן אותו.

עוד דע לך כי אסור בגלל זה ליפול לעגמת נפש וכד' בדיוק על זה אמר ר"נ ברסלב כי "עבירה גוררת עבירה".

אלא
מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד
אפילו בשעה שנופלים. ועל זה נאמר "אל תשמחי אויבתי לי כי נפלתי - קמתי. כי אשב בחושך - ה' אור לי".