פאלפון ביום כיפור

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 12/09/02 15:57 ו בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אישה של חבר בסוף חודש ה 9 להריונה בעלה שואל האם אפשר לקחת את הפלאפון לבית כנסת ולכוון אותו למצב רוטט מחשש שתלד

אם אפשר לקבל תשובה עד יום ראשון בבוקר

בתודה מראש

אילן 058-207034

תשובה

ב"ה ערב שבת שובה תשס"ב

לאילן שלום!

יש לקחת את הפלאפון לפני כניסת החג לבית הכנסת, ולהשאיר אותו דלוק כל החג, ולסכם עם היולדת שהיא מתקשרת רק כאשר היא מרגישה שהיא לקראת לידה. בודאי שרצוי להשאיר את הפלאפון במצב רותת, ואם יש חשש שבעלה לא ישמע ניתן להשאירו על מצב של צלצול, ומיד שיצלצל יצא מבית הכנסת, אני מניח שהמתפללים לא יקפידו על כך כיון שמדובר בפיקוח נפש.

בברכת גמר חתימה טובה

בניהו ברונר

צפת