פאות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/02/02 05:14 י באדר התשסב

שאלה

האם יש ענין לגדל פאות מאחורי האוזן ,אויל זה קשור לגאוה ומצד שני יר"ש?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

אין חיוב לגדל פאות ארוכות,
אבל אם אדם מרגיש צורך רוחני בזה וזה מוסיף לו תחושה של יראת שמים - אין לו לחשוש לגאוה.
ואם הוא מרגיש תחושה מסוימת של גאות הלב - מיד יחשוב בשפלותו האמיתית וכד' ויוריד את הגאוה.

אבל לא ימנע בגלל זה מלעשות דבר שהוא מאמין בו או מוסיף לו משהו ביראת שמים. רק ישים לב לא לקבל על עצמו הנהגה זו כנדר ויותר טוב שיאמר בפירוש שהוא מגדל פאות "בלי נדר" ובלי התחייבת לעתיד.