פאה

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/03/02 13:22 יט באדר התשסב

שאלה

יש איסור ללכת עם שיער פזור כי זה מושך תשומת לב. פאה- יוכולה להיות בדיוק כמו שיער- רך מבריק ובאורך מספיק ארוך שיהיה אפשר לאסוף. אז למה עם פאה האיסור לא חל ועל שיער כן?

למה כן מותר ללכת עם פאה בתור כיסוי ראש.

אשמח אם תעה לי.

עליזה.

תשובה

ב"ה

עליזה, ברכת ה' עלייך

מבלי להכנס לשאלה אם יש איסור לילך עם שיער פזור, אומר שבשאלת הפאה נחלקו רבים מגדולי הדורות וכן יש מי שאסר לילך הפאה ויש מי שהתיר. ויש מי שהתיר לילך בפאה כשמעליה כיסוי נוסף.
וגם מי שהתיר ללכת בפאה לא העלה על דעתו שאנשים ימציאו פאות שהופכות את כיסוי הראש למה שמייפה עוד יותר את האישה ומושך את תשומת לב הרבים.
לכן, גם אם יש מי שמתיר פאה הרי שיש להמנע מפיאות מפוארות ובעיתיות כמו שאנו מכירים. וזכורני שפעם שאל אחד התלמידים בישיבת מרכז הרב את מו"ר הרב אברהם שפירא שליט"א אם מותר לנשים ללכת עם פאה וענה הרב: מותר ללכת בפאה כמו שאמא שלי הלכה. וכששאל אחד התלמידים עם איזה פאה הלכה אמא של הרב ענה הרב בבדיחותא: עם פאה שנראתה כמו מטאטא!...כמובן שהרב לא רצה לור שצריך לילך עם פאה המכערת את ההולכת בה, אבל בטח לא עם פאה ההופכת מכלי של צניעות לכלי של יפוי.
וככלל, אני מציע לעיין בתשובות רבות שנכתבו בענין, כמו תשובת הרב פיינשטיין בשו"ת אגרות משה חלק אבן העזר ב', יב' יביע אומר להרב עובדיה יוסף חלק ה' שהתנגד לכך נחרצות, וכן בחלק ו' שם, ועוד.

בברכה,

שי