עשרת הימים

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/09/02 21:37 כה באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

האם מותר לי לפסוח על אנשים לא מאמינים כשאני מבקש סליחה על חטאי השנה?

בתור אדם חילוני(אך מאמין! ולא רוצה להשאר במצב זה זמן רב), יש לי הרבה מכרים שכל הקשור לדת אצלם פסול...ולבקש מהם סליחה ב"רוח התקופה" יגרום לחיכוחים.

מה עלי לעשות?

תשובה

ב"ה

שלומות!

מדוע?
בקשת המחילה איננה רק בשל הציווי הדתי אלה גם ענין מוסרי - אנושי .
היכולת למצוא זמן שבו כולם ממישרים קו ומבקשים להתחיל מחדש היא ענין משמעותי ומהותי.אי אפשר לראות בחיים קו אחד רציף בו לא עוצרים ועוסקים בבירור פנימי ומהותי.
לכן, אני מציע שלא לפקפק לרגע בצורך לבקש סליחה.
זה רק מוסיף להערכה כלפי שומרי תורה ומצוות.

בברכה,

שי