עשיית תה בשבת

חדשות כיפה הרב בני לאו 24/04/02 08:57 יב באייר התשסב

שאלה

אתה יכול לתת לי 3 דוגמאות לעשיית תה בשבת ולהסיב רלי בבקשה מה הסיבה לכל אחד? תודה.

תשובה

1. שקית תה בכוס. מים רותחים מהדוד לכוס שבתוכה השקית. הדין: אסור. הנימוק: בישלת את התה שבשקית (הדוד - כלי ראשון, השקית - בכלי שני. עירוי מים מכלי ראשון על השקית נחשב כמו בישול בכלי ראשון.
2. מים מהדוד (כלי ראשון) לכוס (כלי שני). מהכוס לעוד כוס (כלי שלישי). אחר כך לשים את השקית. הכלל: כלי שלישי אינו מבשל אפילו דברים קלים.
3. הכנת תמצית מיום ששי, העמדתה על דוד המים החמים. והכנת תה בכלי שני.