ערוב חרוסת בפסח ביין עם קדושת שביעית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/03/02 16:11 ד בניסן התשסב

שאלה

האם מותר לערב את החרוסת שאנו מיצרים לפסח השנה ביין מאוצר בית דין הקדוש בקדושת שביעית האם אין זה שינוי שמוש אנו כל שנה מערבבים יין בחרוסת , מה לנהוג לגבי שפיכת יין במכות עם יין בקדושת שביעית.

תשובה

צריך לבער את היין יין של השביעית בערב פסח חוץ ממה שצריכים הוא ובני ביתו לשתות בפסח.

מה ששמים יין בחרוסת הוא דרך שימושו של היין ואינו הפסד

יוצאים ידי חובה לארבע כוסות ביין של שביעית, אך יזהר שלא ישפוך מיין זה באמירת "דם ואש ותימרות עשן", עשר המכות, ו"דצ"ך עד"ש באח"ב". משום שנאמר: "לאכלה" ולא להפסד.