עצות של קופאית ללקוחות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/05/02 17:59 יב בסיון התשסב

שאלה

1.אני עובדת כקופאית בסופר ורציתי לשאול את כבוד הרב האם כאשר אני ממליצה לקונים לקנות מוצר מסויים שמחירו זול בצורה משמעותית ממוצר זהה של חברה אחרת אני עוברת על איסור גזל?,(לא בצורה עקבית אלא מידי פעם כאשר ההפרש הוא גדול וידוע לי שהצרכן לא יודע שיש הפרש מחירים כזה)

2.האם מותר בשבת להשתמש במתקן מים מנרלים המחובר לחשמל?

תשובה

בס"ד

1- אם את אשה פרטית - בעצותיך את מקיימת מצוות "השבת אבדה".
אם את קופאית יכול להיות שבעל הבית לא מסכים למעשיך. מצד אחד יכול להיות שעצותיך גורמות ליותר אנשים להגיע לסופר, שיודעים שיש שם "יועצת" טובה. ומצד שני יכול להיות שהרווח שלו במכירת המוצרים היקרים הוא יותר גדול. אם הוא יאסור עליך - אל תעשי זאת.

2- יש הרבה מתקנים של מים. יש מותרים ויש אסורים. רובם אסורים, ולכן אל תשתמשי עד שרב וסמך יבדוק את המכשיר. או שתכתבי לי איזה מכשיר זה ואנסה לבדוק לך.