על חרדים וציונים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/03/02 04:11 ד בניסן התשסב

שאלה

החרדים מרתקים אותי בדרך חייהם, מעוררים בי הערצה בדבקותם בתורה, וממלאים אותי בהתפעלות בקנאותם למצוות, ולצניעות.

השאלות שלי הן שתים:

1. מדוע אנחנו לא קנאים כמוהם בשמירה על קלה כחמורה?(כציבור, התומך בבני עקיבא ולאו דווקא הפרטים שבהם יש אמנם המדקדקים בקלה כבחמורה)

2. איך אפשר להסביר את העובדה שהם לא תומכים במדינה שלנו, ולא מבינים את חשיבותה הרבה?

איך אפשר לומר על גדולי עולם ועל ציבור שלם שהם טועים?

תודה מראש

תשובה

א- צריך ללמוד מהם הקפדה במצוות. יש היום הרבה חברה ציונים שמקפדים במצוות יותר ויותר ותבוא עליהם ברכה.
ב- אני לא מבין. וגם חושב שהיום זה לא כל כך מדויק. ברוך ה'. זאת אומרת הם כן תומכים במדינה. אולי לא באותו להט כמוך. אבל בהחלט תומכים. ושותפים בממשלה ובכנסת ובכל ההחלטות החשובות.
ג- מי אמר שהם טועים. הרבה מהם מבינים את ערך המדינה. ערך השותפות. ועוד ערכים אחרים שפעם לא היו ברורים כל צרכם. מה שעדין לא ברור – צריך תיקון. מה שברור – ברוך ה'.
הם כולם (כמעט) בעד עליה לארץ. בנין הארץ. שמירה עליה. כל הדברים הללו שהיו פעם נושא לויכוח – היום הם פשוטים ובוררים ואין עליהם ויכוח. זו התקדמות עצומה. הם היום מרגישים אחריות ואכפתיות על כל כלל ישראל ומי שמכיר את היחס שלהם לפני שלושים שנה יודע שזו התפתחות עצומה.
בקיצור - הציבור הציוני דתי מקפיד יותר ויותר ומתחזק במצוות פרטיות. הציבור החרדי מקפיד יותר ויותר ומתחזק במצוות הכלליות ובא לציון גואל.