על איזה חתן כדאי להתפלל?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/10/03 13:51 יב בתשרי התשסד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בחורה צעירה שעוד לא צריכה לחשוב על שידוכים ונישואין.

אם זאת, כולי חילוקי דעות - באיזה סוג בעל אני רוצה.

מצד אחד-בחור אמריקאי

מצד שני- לומד ישיבה

מצד שלישי- בחור חופשי

מדריכתי הנשואה אמרה לי כי כבר בגילי היא התחילה לבקש מהקב"ה שיורה לה את החתן הנכון.

אך איך אבחר???

תודה לרב

תשובה

בס"ד

שואלת יקרה,

ראשית, לגבי ההסתפקות מיהו החתן הכי מתאים לך, ניתן לחבר את 3 האופציות, לאופציה אחת, אמריקאי שאין לו אופי נוקשה והוא גם לומד רציני בישיבה, אין צורך להפריד בין הנתונים.

שנית, אל דאגה, תתפללי על כך שיהיה לך בעל טוב, אדיב ונעים, ויהיה לכם אושר נפלא לגור ביחד, שניכם תהיו אותו ראש,והכל יהיה שמח. ויש לתפילה סיכוי טוב מאוד להתקבל כיון שגם הקב"ה רוצה בדיוק את הדברים הללו בשבילך - אז אם לא תהיינה הפרעות רציניות - כך צריך להיות.

כעת שאת עדין לומדת את עצמך, מי את, ומה את רוצה מחייך, אמנם זה הגיוני ששאלה זו תעלה לך, ואף תעסיק אותך, אך מומלץ מאוד להתרכז בבנין הפנימי שלך, ולמלא את כל המצברים שלך, באידיאלים גדולים, ובתורה נפלאה, וביצירת קשרים חברתיים איתנים.

זאת ההכנה הטובה ביותר לחתונה.

כשיגיע העת למציאת החתן תהי מוכנה לכך רוחנית נפשית ומעשית.

יפה הבאת את דברי מדריכתך, ואכן להתפלל אפשר ומומלץ מאוד כבר מעכשיו, זהו דבר חכם ומועיל מאוד, שבודאי יקל עליך במציאת חתן מתאים לאישיותך ב"ה.

בהצלחה