עלית רבנים לארץ ישראל

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 02/08/02 17:14 כד באב התשסב

שאלה

רציתי לשאול את הרב מדוע יש רבנים המתנגדים לעלות לארץ ונשארים שם?

תשובה

ישראל שלום,
קשה לי להאמין שיש רב המתנגד לעליה לא"י.
ישנה מחלוקת בין הרבנים,האם בזמן הזה יש חיוב לעלות לא"י,ואם החיוב הוא דאורייתא או דרבנן.
הרמב"ן פסק שנצטווינו לעלות לארץ ולכובשה,וכן פסק הרמב"ם בהלכות מלכים בדין עבד שברח לא"י,ובדין אישה הכופה את בעלה לעלות לא"י.
ולפיכך אותם הרבנים שאינם עולים לא"י,כנראה שנימוקם עמם,כמו הרצון להנהיג את עדתם בדרך התורה והיראה,ואין ספק שכשיעלו כל הציבור לא"י,יעלו אתם הרבנים.
בברכה,
שמואל זעפרני