עליית מספר לויים לתורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/03 18:14 ה בתשרי התשסד

שאלה

משפחה של לויים וכהנים עושה בר מצוה. האם ניתן לעלות כהן ושני לויים או שלושה לויים (ביום חמישי) יש כמובן גם ישראלים בבית הכנסת.

תודה.

תשובה

בס"ד

ההלכה אומרת שראשון עולה כהן, שני עולה לוי ושלישי עולה ישראל. זוהי חבילה אחת וזהו הסדר.

ואם זה בשבת או בחגים אז מהעולה הרביעי והלאה אין הבדל בסדר העולים.

כמו כן אם אין כהן בבית הכנסת, "החבילה מתפרקת" - העדרותו של כהן גורמת לכך שהלוי לא עולה שני אלה ישראל עולים ראשון, שני ושלישי.

ואם אין לוי ויש כהן, כהן עולה ראשון ושני ואחריו עולה ישראל.

מזל טוב