עיתון סניפי

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/08/02 15:02 כו באב התשסב

שאלה

אני וחבריי עורכים עיתון סניפי המופץ בבתי הכנסת בשכונתנו. האם מותר "להוריד" שו"תים מהאינטרנט בנושאים שונים, ולפרסמם במסגרת פינה בעיתון ? האם ישנה חובה לפרסם שהשו"ת נלקח מאתר המסויים ? תודה מראש על תשובתך, ישראל.

תשובה

ב"ה

שלומות

מבחינה חוקית, יש מחלוקת משפטית ביחס לזכויות באינטרנט, אבל מהבחינה המוסרית למה שלא להביא גאולה ולציין מהיכן נלקח הקטע ומי חברו? "אל תמנע טוב מבעליו".
לכן, לענ"ד אם מדובר בדברי תורה ניתן לקחת ובתנאי שתציינו את המקור ואת הכותב.

בברכה,

שי