עישון

חדשות כיפה הרב אייל קרים 13/08/02 15:08 ה באלול התשסב

שאלה

האם מותר הלכתית לעשן גראס או חשיש? האם זו ממש עבירה על חוקי התורה? שכן אין בכך נזק להיפך זה מרגיע ומשחרר ממתחים ולחצים ואולי אפילו עוזר להתכוונות בברכות ובתפילות?

תשובה

לפי פוסקים רבים, עישון סיגריות אסור ע"פ ההלכה בשל הנזק הבריאותי הנגרם. ואף שישנם רבנים ותלמידי חכמים המעשנים, אין מכאן ראיה להתיר, אף שיתכן שאיסור מוחלט גם אין כאן, היות וכל סיגריה בפני עצמה אין בה כדי להמית, אלא העישון המצטבר הוא הגורם המסכן.
מכל מקום, עישון סמים חמור יותר מעישון סיגריה, הן בשל החומרים שהם מכילים, הן בשל סיכויי ההתמכרות הגבוהים. ואף שגראס וחשיש נחשבים סמים קלים, זהו ביחס לקוקאין והרואין, אך ביחס לסיגריות סכנתם מרובה, ולכן על אף מה שכתבת שאין בעישונם נזק, איני יודע זאת מנין?! וכן מה שכתבת שעישונם משחרר ממתחים, אף שיתכן שזה נכון, לא בשל כך זה מותר, ומה שכתבת שהדבר עוזר לריכוז בתפילה, הרי זו מצוה הבאה בעבירה ואסור.