עין הרע3

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/05/02 02:58 כ באייר התשסב

שאלה

אני מפנה שאלה לכבוד הרב בשם מכר שלי.

שוחחנו על עין הרע ואני ציטטתי מה שקראתי שהרב כתב שהדרך להינצל מעין הרע היא להידבק בקב"ה ולהאמין שזהו בעצם הכח היחיד (מקוה שהבנתי נכון)

עקב זאת ביקש ממני המכר שלי להפנות שאלה לכבוד הרב, עד היכן מגיעה דרגת הדבקות בקב"ה שאז יכול האדם להיות בטוח כי הוא ניצל מעין הרע.

בברכה

אנונימית.

תשובה

בס"ד

דרגת הדבקות יכולה להיות כל כך גדולה עד כדי כך שהוא לא נצרך כלל לעניני העולם הזה. כמו משה רבינו שלא אכל ולא שתה כלל. לא קיבל חיות דרך אמצעי העולם הזה אלא בדבקות ישירה מה'.
אבל איני יודע אם זו הדרך שאותה רוצה ה' בעולם. לעתיד לבא אולי אנשים יחיו מזיו השכינה, לפני כן יחיו מעצים שיצמיחו גלוקסמאות וכלי מילת. בלי טחינה ואפיה וכד'. הנה קשר יותר ישיר מימינו ופחות ישיר ממשה רבנו.
יש אפשרות לקשר גדול מאוד, אבל העיקר היום הוא לחיות בעולם הזה עם דבקות בחי העולמים, לדעת שהכל ממנו ולחוש כך - ואז אין השפעת העולם הזה עליו. להפך - הוא מנחה וקובע את סדרי העולם הזה.
"שמש בגבעון דום"
שים לב לפרק הזה:

(1) ספר תהילים פרק צא
(א) יֹשֵׁב בְּסֵתֶר עֶלְיוֹן בְּצֵל שַׁדַּי יִתְלוֹנָן:
(ב) אֹמַר לַיהֹוָה מַחְסִי וּמְצוּדָתִי אֱלֹהַי אֶבְטַח בּוֹ:
(ג) כִּי הוּא יַצִּילְךָ מִפַּח יָקוּשׁ מִדֶּבֶר הַוּוֹת:
(ד) בְּאֶבְרָתוֹ יָסֶךְ לָךְ וְתַחַת כְּנָפָיו תֶּחְסֶה צִנָּה וְסֹחֵרָה אֲמִתּוֹ:
(ה) לֹא תִירָא מִפַּחַד לָיְלָה מֵחֵץ יָעוּף יוֹמָם:
(ו) מִדֶּבֶר בָּאֹפֶל יַהֲלֹךְ מִקֶּטֶב יָשׁוּד צָהֳרָיִם:
(ז) יִפֹּל מִצִּדְּךָ אֶלֶף וּרְבָבָה מִימִינֶךָ אֵלֶיךָ לֹא יִגָּשׁ:
(ח) רַק בְּעֵינֶיךָ תַבִּיט וְשִׁלֻּמַת רְשָׁעִים תִּרְאֶה:
(ט) כִּי אַתָּה יְהֹוָה מַחְסִי עֶלְיוֹן שַׂמְתָּ מְעוֹנֶךָ:
(י) לֹא תְאֻנֶּה אֵלֶיךָ רָעָה וְנֶגַע לֹא יִקְרַב בְּאָהֳלֶךָ:
(יא) כִּי מַלְאָכָיו יְצַוֶּה לָּךְ לִשְׁמָרְךָ בְּכָל דְּרָכֶיךָ:
(יב) עַל כַּפַּיִם יִשָֹּאוּנְךָ פֶּן תִּגֹּף בָּאֶבֶן רַגְלֶךָ:
(יג) עַל שַׁחַל וָפֶתֶן תִּדְרֹךְ תִּרְמֹס כְּפִיר וְתַנִּין:
(יד) כִּי בִי חָשַׁק וַאֲפַלְּטֵהוּ אֲשַׂגְּבֵהוּ כִּי יָדַע שְׁמִי:
(טו) יִקְרָאֵנִי וְאֶעֱנֵהוּ עִמּוֹ אָנֹכִי בְצָרָה אֲחַלְּצֵהוּ וַאֲכַבְּדֵהוּ:
(טז) אֹרֶךְ יָמִים אַשְׂבִּיעֵהוּ וְאַרְאֵהוּ בִּישׁוּעָתִי: