עין הרע מה זה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/09/03 14:26 יג באלול התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב ,

עין הרע מה זה ? מה מהותו מה כוחו?

אם הזמן קצר אודה לרב אם יוכל להפנות אותי היכן לעיין.

תודה רבה לרב ויה"ר שהקב"ה יברכו בכל מילי דמיטב בבריאות ובכוחות להפיץ מעינותיו חוצה אמן.

תשובה

בס"ד

עין הרע – הוא הסתכלות האחרים על האדם שעל ידי כך גורמות לו נזק. וכך משמע בגמרא שרוב האנשים (99%) נפגעים מצרות עין של אנשים אחרים עליהם, או מעין רעה שלהם רעה על עצמם.

[לכן] צריך האדם לא למשוך מבטים של קנאה מצד אחרים, לא להתבלט שלא לצורך. לא לקנות אויבים. לא להיות בקשר עם אנשים צרי עין.

ולמרות שמי שלא מקפיד על עין הרע, אין עין הרע שולט בו. ולמרות שאנו צריכים להרגיש שאנו מזרעו של יוסף באנו שלא שלטה בנו עין הרע (ברכות כ'). עם כל זה קשה למצוא אדם שלא איכפת לו ממה שאחרים אומרים, ולמרות שהרבה אנשים יגידו "לא איכפת לי מאחרים". עם כל זה רוב בני האדם באמת איכפת להם מאוד מאחרים.

והעיקר שצריך להיות מתלמידי אברהם אבינו שיש להם עין טובה על אחרים. לחפש כל הזמן את טובתם של האחרים. לברך אותם כל היום כל היום מהלב. מכל כולו של הלב.

ברכה והצלחה.

וראי
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4547