עזרה לחברה שלא מתנהגת כמו שצריך

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/12/01 13:18 ד בטבת התשסב

שאלה

שלום!

יש לי חברה שדי הרבה פעמים היא לא מתפללת , לא נוטלת ידיים ומדברת על דברים לא ראויים. מה לעשות- להוכיח אותה או שאולי יש דרך לשכנע אותה או לעזור לה.

זה חשוב לי לדעת מה לעשות- אני לא רוצה לעשות משהו לא נכון!

חני

תשובה

שלום חני,
קודם כל, כל הכבוד על כך שאיכפת לך מהמצב הרוחני של החברה שלך.
לגבי תוכחה – תוכחה שנעשית בצורה לא נעימה, כמעט תמיד אינה מועילה. כשאומרים לאדם שהוא לא בסדר ומציגים אותו בצורה קטנה או מזלזלת, הוא נפגע ואינו מוכן לשמוע ולהשתנות.
לכן חשוב לנסות ולהשפיע, אך צריך לעשות זאת בצורה הנכונה.
למשל, בנושאים שלמדת עליהם, את יכולה להסביר לה מה שאת יודעת ולשתף אותה במה שלמדת. גם אפשר להציע לה לקרוא בספרים שעוסקים בנושאים הנחוצים לה (יש רשימת ספרים יסודיים באמונה ובשאר נושאים באתר של חברים מקשיבים).
אם יש דמות שלדעתך יכולה להועיל לה (רב, רבנית, אדם רציני שיוכל לעזור) – תציעי לחברה שלך לדבר איתה. ואת גם יכולה להציע לה להתקשר אלינו לחברים מקשיבים ולשוחח עם מישהי, אם יש לה שאלות ספציפיות.
דבר נוסף שחשוב לבדוק הוא האם זה משפיע עלייך. אם החברוּת איתה מפריעה לך להתקדם, כדאי לגרום לכך שהחברות תהיה באופן כזה שאינו מעיק עליך או חוסם אותך. לא טוב יהיה אם העזרה לחברה תהיה על חשבונך ואת תפגעי מזה.
בהצלחה רבה,
יוני, חברים מקשיבים