עזרה - אני מתדרדרת

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/06/02 09:47 כב בסיון התשסב

שאלה

כבר כמה זמן אני במצב של התדרדרות מבחינה דתית. הגעתי למצב כזה שאני מאמינה בקב"ה אבל פשוט אין לי כח לקיים מצוות.

איפה אפשר לקבל עזרה??

תשובה

ב"ה

שלום לך!

אני יודע שהדברים שאני כותב לך עלולים להשמע כבנאליים, חסרי ערך, או כאלה שכבר שמעת הרבה פעמים. אבל, אני חש צורך עמוק לומר לך שעצם העובדה שאת חשה בדבר, עצם העובדה שאת רוצה לעצור את מה שאת מכנה כהתדרדרות מעיד כאלף עדים על הבריאות ועל הרגישות האמונית שיש לך. הכאב הוא ביטוי לאמונה, לחיפוש, לרצון להתרומם קדימה! בלי הכאב - היתת שוקעת העכשויות, היית חיה את הזמן כמו שהוא מבלי לחפש דרך ומוצא קדימה. לכן, אני מציע לך לא להתייאש, לא ליפול ברוח, לא לחוש שהכל חרב ואבוד.
שנית, אני בטוח ששיחה, פנים אל פנים מול דמות שאת רוצה לקבל ממנה תסייע לך להתמודד עם הדברים לאשורם. לא ניתן להתמודד עם זה דרך האינטרנט. חייבים להתבונן - יחד - על המציאות ולמצוא את הגורמים למשבר אותו את מתארת. יש מי שמכיר אותך ומסוגל לסייע? אם לא, אשמח אם תצייני באיזה איזור בארץ את מתגוררת ואני אפנה אותך לגורמים המתאימים.
שלישית, המקור המרכזי לעזרה הוא את. מתוכך. אם תצייני באיזה גיל את, אציע לך ספרות מתאימה לקריאה ולהתחזקות.

בברכה,

שי