עולם הזה ועולם הבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/02/02 13:55 ח באדר התשסב

שאלה

בס,ד

לכבוד הרב שליט"א שלום רב!

אדם אחד שאל אותי כך: אם יבוא הקב"ה בכבודו ובעצמו, ויתן לך לבחור, אתה יכול למות עכשיו

ולשבת לצד כיסא הכבוד במדרגה גבוהה מאוד,

או להמשיך בחיי העולם הזה, מה תיבחר?

נראה לי שבעצם השאלה היא, מה עיקר הפיסגה של העבודה, עבודת ה' המלאה בעולם הזה-כתורת הרב קוק, או בעצם העיקר זה העולם הבא-כתורת הרמח"ל

מה באמת עיקר החיים ע"פ זה, ומה הייתי אמור לענות?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

אם ה' ברא אותך כאן בעולם הזה - כאן אתה צריך להיות ואסור לך לצאת מכאן בלי רשות ה'.

ועל כן ראה מה כתבו חז"ל במסכת אבות פרק ד משנה יז
(יז) "

הוא היה אומר יפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים בעוה"ז מכל חיי העוה"ב

ויפה שעה אחת של קורת רוח בעוה"ב מכל חיי העוה"ז -

ופירש הרמב"ם פירוש המשניות:

"כבר ביארנו בפרק י' מסנהדרין שאין אחר המות שלמות ולא תוספת, אמנם ישלים האדם ויוסיף מעלה בעוה"ז, ואל זה רמז שלמה באמרו כי אין מעשה וחשבון ודעת וחכמה בשאול אשר אתה הולך שמה.
אבל הענין ההוא אשר ילך - "האדם" עליו ישאר לעולם, ולזה צריך שישתדל האדם בזה הזמן הקצר ולא יאבד זמנו אלא בקנות המעלות לבד מפני שהפסידו מרובה אחר שאין לו תמורה ולא תקנה,
וכאשר ידעו החסידים זה לא ראו לכלותו אלא בחכמה ובתוספת המעלות והרויחו זמנם כולו על דרך האמת ולא פזרו ממנו בעניני הגשמים אלא זמן קצר מאד ובדבר הצריך שאי אפשר זולתו,
ואחרים הוציאו זמנם כולו בגשמיות לבד ויצאו ממנו כאשר באו כלעומת שבא כן ילך והפסידוהו כולו הפסד עולמית,
וההמון כולם יהפכו האמת בזאת השאלה ויאמרו שהכת הראשונה הפסידו העולם והכת האחרונה הרויחו העולם, והענין בהיפך כמו שספרנו והם שמים חושך לאור ואור לחושך ואוי למאבדים האמת,
והענין הזה עשה שלמה ע"ה עיקר בקהלת בשבחו הרווחת העולם וגנותו, הפסדו וביארו, שאין ריוח וקנין אחר המות מן הדבר אשר יבצר ממנו הנה, וזה כולו אמת וכשתבחן הספר ההוא בזאת הבחינה יתבאר האמת: