עולם הבא וגלגול נשמות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/02 07:02 ב בשבט התשסב

שאלה

שלום,

אני לומדת בכיתה ז' ושמעתי כל מיני דעות בהקשר זה, אני רוצה לדעת מה זה העולם הבא?

האם באמת שי דבר כזה גלגול נשמות?,

איך קורים בכלל כל הדברים האלה

הייתי רוצה שענה לי בממש מפורט כי אני לא הבנתי נושא זה והייתי נורא רוצה לדעת יותר על זה?

תודה רבה, טל

תשובה

שלום
היום העולם התקדם כל כך וזה הרבה יותר קל לנו להבין מהו העולם הבא.
כולנו יודעים היום שמעבר לעיר שבה אנחנו גרים יש ערים אחרות, ומדינות אחרות, ואנשים אחרים ותרבויות אחרות, ויבשות אחרות, וכוכבים אחרים, ובכל גאלקסיה יש מליארדים של כוכבים כשכל מליארד הוא אלף מליון, וזה כבר מספר בלתי נתפס כמעט.
אבל היום אנו יודעים שיש מליארדים של גלאקסיות ובכל אחד מהם מליארדים של כוכבים כשכל מליארד הוא אלף מליון וכו' וכו' וכל זה בעולם החומר בלבד.
בעולם הרוח עוד לא נגענו, אבל במשהו שקרוב לו במעט אנחנו נוגעים. אנחנו יודעים על המורכבות העצומה של העולם החומרי שלנו שיש בו הרבה הרבה ידע מדהים ועוצמתי, בכל גרגרי טמון ידע כמעט אין סופי. והוא בתוכנו.
גם באויר שסביבינו עוברות מאות אלפי תשדורות אלקטרוניות בשידורי רדיו ולווין ופלאפונים וכולם עוברים מול עינינו בכל רגע ורגע ואיננו רואים אותם (למזלינו הרב כי אם היינו רואים היינו משתגעים ומתבלבלים מרוב מידע).
אנחנו היום מספיק ענווים להבין שיש הרבה הרבה מעבר למה שידוע לנו. וכל שנה אנחנו חוקרים ומגלים הרבה יותר.
העולם הבא הוא "שם כולל" לכל מה שעתיד לבא לתודעתינו. יש כאלה שמכירים אותו כבר היום. או שהם הגיעו אליו. או שהוא הגיע אליהם.
זה העולם שממנו בא העולם הזה. המציאות הרוחנית שהיא ביסוד ההויה שאנחנו רואים.
זה עולם הנשמות,
התוכנית שעל פיה הוכן העולם הזה, המחשבה שביסוד היצירה הזאת והתכלית שאליה הוא יגיע בעזרת ה'.
למה הדבר דומה. לתינוק שנולד ולא יודע לדבר.
כוח הדיבור נמצא בו או לא נמצא?
תלוי אם מסתכלים באופן חיצוני או פנימי.
בחיצוניות - הוא פחות מכל כלבלב שמתרוצץ בחיוניות גדולה.
במציאות - אנחנו יודעים שטמון בו כוח שכבר נמצא בו אך לא הגיע לידי מימוש. יש בו כוח דיבור והליכה וחשיבה וכו'.
זהו העולם הבא שכבר נמצא בכוח בתוך העולם הזה, ויש מי שכבר רואה אותו היום.
כל מה שכתבתי לך הוא טיפה מן הים על העולם הבא, אך בתור הקדמה קטנה, זה מה שיש לי לומר.
ענין גלגול נשמות הוא מאוד מורכב אך בתמצית אומר לך כי לכל אחד מאיתנו יש גוף ונשמה. כשאת קוראת עכשיו את תשובתי מי שקורא אותה זה לא העין שלך, אע"פ שהיא זאת שמסתכלת על האותיות. העין מעבירהת את המידע לתאי המוח. ואם למישהו ח"ו ינתק הקשר בין המוח לעין, אע"פ שהיא תהיה משוכללת ביותר – הוא לא יראה.
תאי המוח הם הרואים, אבל האם הם הרואים?
כשאדם ח"ו מת גם תאי המוח לא יכולים לראות.
האדם הוא נפש רוח ונשמה והרב ה יותר מזה נברא ב"צלם אלוקים". חלק אלוה ממעל. זאת נשמת האדם והיא היא ה"חיות" שלנו.
אם אנחנו מצליחים לישם בגוף את כל התוכנית שלנו אין שום גילגול נשמות. אבל אם הנשמה לא מצליחה בפעם אחת – היא מנסה פעם שניה ושלישית ורביעית ועוד ועוד עד שהיא מצליחה לישם את התוכניות שלה. ולזה קוריאם גילגול נשמות.
שום כתבתי לך על נושא כל כך מורכב פחות מטיפה מתוך אוקיאנוס שלם המלא על כל גדותיו ממעמקים עם שפתו.