עולם הבא וגלגול נשמות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/12/03 06:18 טו בכסלו התשסד

שאלה

שלום!

נאמר לי שתחיית המתים תתבצע לאחר עולם הבא אם כן רציתי לדעת אם בעולם הבא נהיה גוף או נשמה? אם נהיה גוף זה לא מסתדר לי אם עניין גלגול הנשמות כי איך זה אפשרי? (הרי שיש נשמות רבות לגוף)

אשמח לקבל תשובה

תודה,

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.
במונח "עולם הבא" משתמשים לתאור שני דברים:

א. העולם הרוחני אליו עוברת הנשמה לאחר פרידתה מן הגוף, עד תחיית המתים שבה ישובו הגוף והנשמה ויתאחדו.

ב. העולם הנצחי שלאחר תחיית המתים. לדעת הרמב"ם, העולם הבא יהיה לנשמות בלבד; ואילו המקובלים אומרים שהעולם הבא יהיה כאן, על האדמה בה אנו חיים, ונחיה עם הגוף שלנו.

כמובן שזה יהיה עולם מזוכך, בלי תאוות גשמיות ובלי צרכים גשמיים - הגוף יהיה כולו קדושה. מבואר בספרים כי גוף האדם רומז לעניינים גבוהים ולהנהגת ה' את עולמו, כמו יד – רומזת לגבורת ה' המתגלה במציאות, לב – לכך שה' מחייה את כל הבריאה, וכו'.

כאן שאלת - כיצד מתיישב הדבר עם עניין גלגול הנשמות? התשובה היא שיתכן נשמה אחת עם כמה "ניצוצות" שמתגלות כל אחת בגוף אחר.
ניתן לעיין עוד בקישור: https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2739
ובנתיים, נעבוד את ה' בעולם הזה בו אנו חיים, בשמחה, ביראה ובאהבה.

כל טוב.