עוד שאלה

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/01/02 04:10 כה בטבת התשסב

שאלה

אמרו לי ששאלו את הרב אצלנו בישיבה והוא אמר שלא לקנות דיסקים צרובים אבל אם יש לך כבר אז אפשר להשתמש בהם. זה נכון?

תשובה

ב"ה

נתנאל,

שלום לך,

ראשית, אני מסכים ברמה ההלכתית עם הרב מהישיבה אף שמהבחינה המוסרית ליבי איננו שלם עם זה כפי שפרטתי בתשובות רבות באתר. יש צורך שנציב רף מוסרי עליון בהתאם לצרות הדור. עלינו להוביל בתחומי המוסר, וההגינות. ובעיקר שבמדינת ישראל יש מכה של צריבה ושכפול והעתקות וכו'.

שנית, הרשה לי להעיר הערה חינוכית. אם שמעת בשם אחד מהרבנים שלך פסק הלכה כדאי שתיגש אליו ותברר איתו את הסוגיה. נהל איתו שיחה ונסה להבין את ההגיון ההלכתי המוסרי והערכי שמאחורי הפסק.
רק כך לומדים תורה. צריך לרכוש שכל של תורה, להבין את מהות המחשבה התורנית וזו באה בעיקר דרך משא ומתן.

בברכה,

שי