עדיפות בסדר לימוד יומי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/06/02 07:58 יז בתמוז התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום וברכה!

יש לי תכונון סדר יום ללימוד תורה, ורציתי לשאול את כבוד הרב מה עדיף:

ללמוד כל יום נושא אחד ביהדות ולהשקיע בו את כל הזמן וככה להספיק הרבה, או לשלב בין סוגי הלימודים בכל יום ולהקדיש שעה אחת לכל דבר?

אותו שאלה, יש לי לגבי אותו נושא לדוגמא: גמרא.

האם ללמוד ביום אחד רק מסכת אחת, או כמו שציינתי, עדיף ללמוד בכל יום, שעה לכל מסכת בגמרא?

תודה מראש ויישר כח!!!

תשובה

בס"ד

העיקר להתמקד בדבר אחד וללמוד אותו היטב. לדעת אותו ואחר כך להמשיך הלאה.
לדעת אותו היטב זה לא אומר להתקע בו. כי אם יש משהו שאתה נתקע בו יותר מידע. תסמן לך אותו, כתוב ואתו בפנקס שלך ותחשוב עליו בזמן שאתה מהלך בדרך וכד'

זה לא טוב לרוץ ממקום למקום בלימוד התורה. יותר טוב להתמקד במסכת אחת ולסיים אותה. כך זה יותר שמח. כך עושים סיום מסכת בשמחה - "יום טוב לרבנן".

מסקנה ביום אחד רק מסכת אחת, ולא שעה לכל מסכת בגמרא. מקסימום שתי מסכתות.

וכן לשאלה הראשונה - כל יום נושא אחד ביהדות ולהשקיע בו את כל הזמן וככה להספיק הרבה, ולא להקדיש שעה אחת לכל דבר.

בהצלחה