עבודה בעברה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 13/10/02 11:22 ז בחשון התשסג

שאלה

שלום וברכה, אני מבקש לשאול שאלה משמעותית מאד לי. לאחר חודשים של חיפוש עבודה מצאתי בע"ה עבודה טובה ונעימה בחברה לייצור משקאות, המתאימה לי ולצרכיי. אני בעל משפחה והכל ב"ה טוב. כעת, חודש לאחר תחילת העבודה גיליתי-מה שלא יכולתי לדעת מבחוץ- שהעסק בבסיסו עובד על תרמית. מסתבר שהאינפורמציה על התוית המוצרים שקרית ובנוסף משתמשים ברכיבים ללא הכשר ומטעים את המשגיח ואת צבור הצרכנים(לא מדובר בטרפות).מלאי חומרי הגלם גדול ואין סכוי לשכנע את ההנהלה שלא להשתמש בו.

שאלתי המתבקשת, האם להמשיך ולהיות חלק ממערכת זו או שמא לעזוב את מקור פרנסתי או לחלופין לדווח לגופים רלונטיים כמו הגוף הנותן הכשר לחברה ומשרד הבריאות דבר שעלול להקשות על פעילות את החברה?

אזור הצפון בו אני מתגורר אינו משופע במקומות עבודה בתקופה זו. אשמח לקבל דעת הרב.אקבל ברצון הצעת הרב גם אם תהיה לעזוב. תודה מראש, שמעון

תשובה

שלום רב לך,

נכון מבחינתך להמשיך לעבוד אך יש לפעול כך:

כתוב מכתב אנונימי למשגיח הכשרות ולרבנות ולמשרד הבריאות ויידע אותם בעובדות. אם תוקן - המשך לעבוד. ואם לא, עליך להפסיק את עבודתך. והקב"ה ימציא לך עבודה במקום יותר אמין.

בברכה
צבי קוסטינר