סריגת כיפה

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/01/02 14:49 כח בטבת התשסב

שאלה

לה"ו

שלום!

קודם כל, רציתי לדעת אם אפשר להגדיר סריגת כיפה כביזבוז זמן? כלומר- האם ראוי להמנע מסריגה כדי לעשות דברים אחרים שאולי יותר מועילים...? שנית- האם חל על הסורג (לא על החובש) איסור לסרוג כיפה קטנה מדי?

תודה רבה, אבישג

תשובה

ב"ה,

אבישג,

ברכת ה' עלייך!

1. ביחס לשאלתך הראשונה, תלוי מה עומד מול זה. אם את שואלת מה חשוב יותר, לגשת לעזור לנזקק או לסרוג כיפה, ברור שעדיף לסייע למי שזקוק לעזרה. אא"כ מדובר בפרנסתך, ואז צריך לבחון את זה בראיה אחרת: אם הפעולה החשובה אותה צריך לעשות כגון עזרה לחולה, אינה יכולה להיעשות על ידי אחרים ואז חייבים לעשות אפילו אם מפסידים על ידי כך כסף.
אבל אם סריגת הכיפה עומדת מול בטלה אחרת - לפחות עוסקים במילי דקדושה. לא מוכרחים לסרוג כיפות. אם את מרגישה שיש בכך ביטול זמן?
2. כל סוגיית "לפני עיור" ו"מסייע בידי עוברי עבירה" נמצאת בשאלתך. לכן, בקיצור אומר:
אם את מוכרת את הכיפות לחנות או למישהוא שמוכר אותן הלאה מותר ללא פקפוק. אולי יקנו את הכיפה לילד קטן. וגם אם את מוכרת למי שאת מכירה ויש בנות אחרות שניתן לקנות מהן, והן מוכנות למכור כיפות קטנות, הרי שמותר גם אז.
אבל אם הבקשה היא על רקע של חברות וידידות, הרי שעדיף שלא תסרגי כיפות קטנות. ותסבירי למה את לא מוכנה לעשות. תציעי לסרוג כיפות גדולות יותר. אולי זה יעזור.

בברכה,

שי