סריגת כיפה ותפירה בג' השבועות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/06/02 15:51 יז בתמוז התשסב

שאלה

נתבקשתי לשאול את כבוד הרב האם בימי בין המיצרים, ג' השבועות מותר לסרוג (למשל כיפות)

בכבוד רב ובתודה מראש

תשובה

בס"ד

מותר לסרוג כיפה עד ראש חודש אב.

מצורף קובץ הלכות בענין זה

הלכות תפירה ובגדים חדשים בשלושת השבועות

אין תופרים בתשעה הימים בגדים חדשים או מנעלים חדשים וכן אין סורגים או אורגים בגדים חדשים אפילו על ידי אומן גוי. \עיין שו"ע שם סע' ז. כה"ח שם ס"ק צו, צז. בא"ח דברים ט\.

מותר לתפור על ידי גוי לצורך גדול, כגון לנישואין שעתידים להיות מיד אחר תשעה באב. \כה"ח שם ס"ק קא\.

בית חרושת או פועל שקיבל בגד לתפירה קודם ראש חודש - מותר לתופרו עד שבוע שחל בו תשעה באב.

פועל שאין לו מה לאכול וקיבל את העבודה לפני כן - מותר גם בשבוע שחל בו . \עיין בא"ח דברים ט\.

מותר לתקן בגד משומש אפילו בשבוע שחל בו תשעה באב. \עיין כה"ח תקנא ס"ק צט שיש אוסרים\. ותיקון אומנות אסור. אולם לתפור כפתור - מותר בתשעת הימים.

נשים צריכות להכין כמה זוגות גרביים, שאם יקרעו לא תצטרכנה ללבוש גרבים חדשות אך אם נקרעו - מותרות ללבוש חדשות ואפילו בתשעה באב עצמו, משום צניעות.

בגד חדש - מצד הדין אסור ללבוש בגד חדש בשבוע שחל בו תשעה באב אפילו כאלה שאין מברכים עליהם "שהחיינו" כגון גופייה גרביים וכד'. \שו"ע תקנא סע' ו. בא"ח שם ח\.