סרט שחלקו צולם בכנסייה

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/05/02 13:43 כז באייר התשסב

שאלה

האם מותר לראות סרט שחלקו צולם בכנסייה (מדובר במקרה שאין שם צלמים של ע"ז)?

תשובה

ב"ה

שלומות,

במידה ואין בסרט בעיות הלכתיות אחרות מותר לראות את הסרט. יחד עם זאת, חשוב להדגיש שאסור להכנס לכנסיה אפילו לצורך הנאה, כיוון שאסור להינות מע"ז ויש בביקור זה מעין לגיטימציה לדת שקרית זו שמשיחה פרש מתורת ישראל. אין זה ברור שאסור מבחינה הלכתית לראות סרט זה, ואם הצילום הזה איננו חלק מרכזי בסרט נראה לי שמותר. אם תוך כדי העלילה יש סצינה שמצולמת בכנסיה אין זה הופך את הסרט לאסור.
אין הדברים דומים ביחס למסגד כיון שבאיסלם אין ע"ז.

בברכה,

שי