ספר תורה פסול שהתערב בשאר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/02/02 09:10 א באדר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א

שלום רב

שאלתי לגבי ספר תורה שהורד מהתיבה היות והיה חסר בו אות כאשר רצינו לתקן את הספר לא זכרנו היכן היתה חסרה האות ולא זכרנו איזה ספר נימצא חסר לידיעת הרב בבית הכנסת ישנם 22 ספרי תורה

האם עלינו לבדוק את כולם?

יוינו ושכרו כפול מין השמיים

תשובה

שאלתי את מור אבי ואמר לי כי צריך לחפש אותו היטב, לנסות לזכור איזה ספר הוציאו או איזה ספר ודאי לא הוציאו. לשאול את הקהל כי דבר זה ודאי היה בציבור ותמיד יש מי שזוכר איפה היתה הטעות או באיזו פרשה זה היה.
בקיצור צריך להתאמץ על זה ולחפש חיפוש רציני.
אחר כל זאת, אע"פ שזה קבוע כיון שיש כאן שתי ספקות ויש מי שאומר שספרים שלנו לא מוגהים.
אם לא מצאו - מותר לקרוא בספרים

מקור: קול יעקב