ספר עזר ללימוד הכוזרי

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/04/02 07:15 יא באייר התשסב

שאלה

שלום וברכה:

רציתישהרב ימליץ לי על ספר טוב העוסק בספר "הכוזרי" (פירושים ודעות)

אני לומדת אותו לבד ואינן לי עליו שום רקע.

בנוסף רציתי שהרב ימליץ לי על ספר לפני הנישואין.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

באופן אישי אני מעדיף את ספרו של פרו' שלום רוזנברג "בעקבות הכוזרי" בהוצאת מעלה. כמו כן תוכלי למצוא חומר עזר בתוך הספר מתוך התורה הגואלת חלק ג'. וכן יש פי' של הרב גניזי.

לקראת נישואין ראוי ללמוד מלבד ספרי ההלכה את שער הקדושה בבעלי הנפש לראב"ד וכן מה שכתב הרמב"ן בכל כתבי הרמב"ן חלק ב' בענין זה.
כמו כן אני ממליץ לך לקרוא את ספרו של דניאל שליט "אור שבעת הימים" וכן את ספרו של הרב גינזבורג בנושא.
יצאו גם ספרים של הרב אבינר בנושאים אלה. בברכה,

שי