ספר מכבים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 02/09/02 21:28 כה באלול התשסב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה לכבוד הרב.

הזדמן לידי ספר "מכבים א" ו "מכבים ב".

אני מבקש לדעת:

1. האם הם נחשבים לספרי קודש מבחינה הלכתית?

2. האם מותר לקרוא מהם פסוקים שלמים הכוללים שם ה' כפי שמותר לגבי פסוקים מהתנ"ך? (אגב, שם ה' מופיע שם רק בכיתוב של פעמיים האות יוד)

3. מי כתב אותם?

בתודה ווברכת שנה טובה ומבורכת,

יאיר.

תשובה

ב"ה ד' תשרי תשס"ג

ליאיר שלום!

1. ספרי מכבים אינם ספרי קודש, אלא ספרי הסטוריה.
2. מותר לקרוא פסוק שלם מספר המכבים, השימוש בשם השם מותר גם בזמירות או פיוטים, וכן בספרי הסטוריה. בעיקרון אין חובה להקפיד על פסוק שלם, בתנאי שיהיה משפט בעל משמעות.
3. לא ברור מי מחברם של ספרי המכבים. ספר מכבים א' נכתב במקורו בעברית, מכבים ב' נכתב במקורו ביוונית ותורגם לעברית.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת
בב