ספר לתחילת התשובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/03 11:13 ה בתשרי התשסד

שאלה

שלום לך שמי ,,,,,אני בן 26 .גדלתי בבית חילוני לחלוטין ואין אף אדם במשפחתי שטרח להכיר לי את היהדות ,לתת לי לבחור. בכל זאת תמיד ,תמיד נמשכתי לדת ולאמונה בקב''ה לא מיראת העונש ,לא מתקוה לשכר אך ורק מאהבה.

אינני יודע להסביר זאת אך האמן לי רק מאהבה.

בכל אופן בתקופה האחרונה לאחר שנולדו לי בנותיי ועברתי לגור לבד הגענו להחלטה אני וזוגתי שחייבים להתחיל לשמור מצוות ולהכיר לבנותיי את עולם היהדות.

אני לומד לבד כרגע את פרשת השבוע וכתביי הרמ''בם.ניסיתי ללמוד לבד גמרא אך קצת גדול עליי עכשיו אני עדיין לא ברמה מספקת.

אני מבקש שתכוון אותי אילו ספרים ללמוד?

מה לקרוא? (אני לא מסוגל ללמוד בחברותא כי אני לא יכול להתרכז לחלוטין בדרך לימוד זו) אז אנא ממך הבטחתי לעצמי שהשנה הזאת אני מקדיש יותר זמן לקרב את עצמי ליהדות וללימוד.

עזור לי,

כוון אותי.

תודה רבה.

וגמר חתימה טובה לך.

יניב

תשובה

בס"ד

אתה צריך לחלק את לימודך לכמה חלקים ולכל חלק להקדיש זמן בימי השבוע.

צריך ללמוד [פרשת שבוע] - זה נותן הרבה ומחזק.

צריך להקדיש זמן ל[לימוד תנ"ך]. לא חייבים לגמור את הכל בבת אחת. אבל זה ספר חיוני להכרת עם ישראל ולהכרת עצמך.

יש ספרים נפלאים על יהדות ברמות שונות ואני לא כל כך מכיר אותך על מנת להמליץ על ספר מסוים. אבל יש ספר שנכתב בצורה פשוטה אע"פ שהוא מאוד מאוד עמוק ושמו [מסילת ישרים]. מאוד ממולץ ללמוד את הספר הזה ולחזור עליו כמה וכמה פעמים.

כתבתי לשואלת מסוימת על ספריה מומלצת ואני מקשר אותך לכתובת הזו - בחר לך מתוכה ספרים לספריה ביתית והיא למעשה מעטפת של ספרים ראשוניים שראוי למי שרוצה ספריה. בכל מקרה אתה יכול לבחור לך משם ספרים חשובים.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=27586

כדאי ללמוד אמונה. ובענין זה הייתי ממלץ על ספר [הכוזרי] שמדבר על עיקרי האמונה והתורה בשפה פשוטה ושווה לכל נפש.

כדאי ללמוד על תפילה וממליץ על ספר [מדיטציה ויהדות.]

לא ממליץ על רמב"ם וגמרא כבר עכשיו - אלא אם כן יש לך חברותא ללמוד ביחד איתו.

בהצלחה בכל.

******

כיון שיש כאן באתר מאות שאלות שמחכות לתשובה - אם תרצה לשאול שנית והמשך לשאלה זו. כתוב בבקשה בכותרת השאלה את מה שכתוב כעת. וכך יהיה לי קל לענות כשאלה בהמשכים.