ספירת העומר לנשים

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 07/04/02 13:45 כה בניסן התשסב

שאלה

שלום,

האם נשים יכולות לפי כל המנהגים לספור ספירת העומר בברכה, אפילו שאינן חייבות לספור?

תשובה

בס"ד

לרינה שלום,

בנושא זה קיימות גישות שונות. הספרדיות לעולם אינן מברכות על מצוות עשה שהזמן גרמן, מחמת שלדעתן אי אפשר לברך בנוסח הכולל את המילים "וציוונו", כאשר נשים לא צוו על קיומה של מצווה זו בשל היותן פטורות. אולם גם האשכנזיות שבדרך כלל נוהגות לברך על מצוות אלו, כגון: לולב ושופר, שוררת אי-בהירות ביחס למנהגן בספירת העומר. יש שכתבו שלא תברכנה בגלל החשש שלא תשלמנה את הספירה במשך 49 הימים, שהרי בדרך כלל אינן מתפללות במניין וטרודות בענייני הבית והשעה. ויש שכתבו שלא ידוע להם על מנהג בעניין זה. אמנם, חלק מהפוסקים כתבו שקבלו עליהם זאת כחובה.

לסיכום, בת שחפצה לספור ולברך, יש לה על מה שתסמוך, ובלבד שתהייה משוכנעת שאכן בכוחה לעמוד במשימת הספירה לאורך כל התקופה.

בברכה, הרב דוד סתיו