ספירת העומר למי שעובר הרדמה ארוכה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/04/02 18:59 יז באייר התשסב

שאלה

בס"ד

1) אדם שצריך למשל לעבור ניתוח עם הרדמה של יותר מ24 שעות במהלך ימי הספירה האם רק לאחר הניתוח הוא יתחיל לספר בלי ברכה או שבגלל שהוא וודאי יפסיד יום אחד הוא לא יברך כבר מהיום הראשון?

2) מדוע מברכים על ספירת העומר כל יום לדעת מי שאומר שמדובר במצווה אחת ארוכה?

תשובה

בס"ד

1- אם הוא יתחיל את הניתוח ב12 בצהרים של יום ראשון וכבר ספר בו ויתעורר ב12 בצהרים של יום שני. הוא יכול לספר בלי ברכה ביום שני ותבוא עליו ברכת טוב.

2- כי זו מצוה מחולקת שמבצעים אותה חלקים חלקים . למה הדבר דומה למי שמניח תפילין בבוקר וגם בתפילת מנחה. שמברך עליהם שנית למרות שזו מצוה אחת.