סניף נפרד

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/04/02 19:32 כז בניסן התשסב

שאלה

פעם אחת יצא לי לדבר עם חברי על בנ"ע, אמרתי לו שאני חולם להפריד את הסניף שלי בע"ה מתישהו...

הוא אמר לי שזה לא בסדר, בגלל שאם בן או בת, גודלים בתנועה שמפרידה אותם מהמין השני, כך הם יותר ירצו בקשר איתם או איתן, ובזה שאנחנו מפרידים את הסניף, אנחנו לא עושים כלום, והוא גם הביא לי דוגמא מסניפו(שאת שמו לא אזכיר)...

מה לענות לו?

שאלה דחופה

תשובה

ב"ה

שלומות!

אינני חפץ להכנס שוב אל הדיון ביחס שבין סניף מעורב לסניף נפרד. די במה שאומר שסניף נפרד וסניף מעורב מבטאים שתי גישות לחיים. זה לא מתחיל ונגמר בשאלת הפרדת הסניף. זה נוגע לכל היחס שלנו אל המציאות ברחוב, בתרבות ועוד.
לפעמים, מתפתח דו שיח של חרשים. לפעמים מתפתח דיון כאשר שתי העמדות באות מעולמות שלעולם לא יוכלו להפגש.
אכן, שווה לקיים דיון על השאלה מה היא צניעות? כיצד אנו רוצים לבנות מערכת יחסים אדאלית בין בנים לבנות? איך היינו רוצים לראות את חברה בריאה ושלמה? איך התהליכים הללו משתלבים בתוך החיים שלנו?
ובעיקר - מה מקדם אותנו מהר למטרה בה אנו חפצים.

זהו דיון אמיתי התובע כוחות רבים. לא דיון טכני על הפרדה כן\לא שמתייחס לצד אחד של החיים.

בברכה,

שי