סנדלים לבנות - המשך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/05/02 06:40 ט בסיון התשסב

שאלה

לפני כשלוש שנים הגיעו אלי ידיעות לפיהן יש איסור לנעול סנדלים.

קיבלתי על עצמי לא לנעול סנדלים עד אשר אברר מהי ההלכה. הזמן עבר, ורק בתקופה האחרונה שאלתי את הרב בנושא זה, ונעניתי שאין איסור לנעול סנדלים.

כעת שאלתי היא אם זה בסדר שעכשיו אתחיל לנעול סנדלים אחרי ששלוש שנים אני נועלת רק נעלים סגורות? האם זה מעיד על התקלקלות?

(וכדי שיהיה ברור - הסנדלים מאוד חסרות לי)

ובאותה ההזדמנות, יש לי שאלה נוספת - בתשובה הקודמת שהרב ענה לי נאמר שכדאי לגרוב גרבים במידה והחצאית לא מכסה את כל השוק - ושאלתי היא - מה בנוגע לחצאיות שמכסות את כל השוק אך בעלות שסע, האם גם במקרה זה יש לגרוב גרבים?

תודה רבה

מירי.

תשובה

בס"ד

אין עליך חובה ללכת עם נעלים כיון שזה לא הלכה.
ואין בזה נדר כיון שקיבלת ללכת בלי סנדלים "על תנאי"

אם את מרגישה שזה "ירידה" ברמת הצניעות - את יכולה להחימר על עצמך כל מה שתרצי. רק עשי זאת "בלי נדר" כדי שלא להכנס לבעיות הלכתיות.

ההלכה מעודדת חומרות בנושא צניעות כיון שיש בהן תועלת. עד שהגמרא מספרת על נשים שלא ראו כותלי ביתם את שערות ראשיהן ומשבחת אותן על כך, ללמדך שהחומרה חשובה ביותר אע"פ שאין בכך חיוב.

רק הזהרי לא שלהגיע ח"ו ל"עצבנות" הלכתית. זו שחרדה וחוששת כל הזמן. כי כל ההלכות הללו נועדו שנעשה אותם בשמחה ובטוב לבב ונהיה שמחים, לא כעונש של הקב"ה הבא ח"ו בטרוניה עם הבריות.

אם יש שסע שדרכו נראה השוק - צריך גרב.