סליחות בחודש אלול-די דחוף...

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/08/02 01:34 כז באב התשסב

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

בע"ה בעוד כמה ימים, לפחות אצלנו בני עדות המזרח, נחל להתפלל סליחות בכל בוקר.

השעות של הסליחות הן שעות נורא נורא מוקדמות ואני די יודע שאם אני איכנס לישון אין סיכוי שאני אצליח לקום לסליחות, שיהיו מן הסתם בשעה ארבע עד חמש לפנות בוקר.

האם יש איזושהיא בעיה הלכתית-מוסרית אם אני פשוט לא איכנס לישון בלילות, אלך לסליחות ואז אישן כל הבוקר?[כמובן בע"ה אקום עד זמן מנחה...]

תשובה

ב"ה

לא נראה לי שזו כוונת חכמים.
נסה למצוא מנין לסליחות בבוקר ואם לא, תכנן לך את הזמן נכון...
זה ניתן..מה תעשה בצבא? הכל עניין של מאמץ והתייחסות

בהצלחה,

שי