סכוה שמעל חציה יש גג

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/10/03 16:54 כ בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

לרב שלום וברכה.

1. שאלה הלכתית הלכה למעשה בנוגע לכשרות הסוכה.

סוכה מרובעת 2X2 כאשר מעל חצי מהסוכה, באלכסון, עובר גג כך שחצי תחת השמיים וחצי תחת הגג. בגג הנמצא מעל חצי הסוכה יש פתח עגול כך שלא כל החצי הנמצא תחת הגג מכוסה.

הארה: הסוכה בקומה שנייה והגג בקומה החמישית - כלומר רווח של שתי קומות.

האם הסוכה כשרה?

2. מה שאסור לדבר לאחר ק"ש שעל המיטה האם זה דווקא לאחר ברכת המפיל או גם לאחר הק"ש עצמה ו/או הפסוקים?

3. מאפה פרווה שנאפה יחד (באותו תנור) עם מאפה חלבי. מה דינו? חלבי? פרווה? מה מותר לאכול איתו?

תודה ומועדים לשמחה

נ.ב

תשובה

בס"ד

1- כשרה. (מדין דופן עקומה)
2- אחרי הברכה.
3- אם התנור סגור לגמרי - דינו כחלבי לענין שאין לאוכלו עם בשר. אבל מותר לאוכלו אחרי בשר. ואם יש בו טעם חלב - אסור לאוכלו אחרי בשר.