סיפורת

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/09/02 09:15 טז בתשרי התשסג

שאלה

שלום רב

האם מותר לקרוא ספרות כללית שנכתבה ע"י גוי על מנת להפיג מצב רוח רע (מאוד)?

תשובה

ב"ה

שלומות,

כבר למדנו גאון ישראל, הרמב"ם שיש "לקבל את האמת ממי שאמרה, וכן כבר למדנו שאם יאמרו לך שיש חכמה בגויים - תאמין. ולכן, מצד עצם העובדה שנכתבו הדברים על ידי גוי אין בהם איסור אלה יש לבחון כל יצירה לגופה ולראות אם היא ראויה לקריאה. אם לאו.
וכבר העיר הרמב"ם בדומה לכך בעניין השירים בעברית לעומת שירים בלע"ז וכתב שיש טועים לחשוב ששירה עברית עדיפה תמיד גם כשהמילים לא ראויות....ומכאן שיש לבחון הדברים על פי תכנם.

בברכה,

שי