סיגריות- לפי ההלכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/07/02 06:25 ז באב התשסב

שאלה

שלום וברכה, קודם כל אני חייב להבהיר שלי אין שום קשר לסיגריות, אני לא מעשן או כל דבר דומה.

בעקבות שיחה שהייתה לי עם ילדה שסיפרה שהיא מעשנת (פעם סיגריות ועכשיו רק נרגילה) עלתה השאלה, האם חוץ מהאוירה של הסיגריות והרושם שנוצר על ילד שמעשן, האם מבחינת ההלכה אסור העישון? עלו כמה צדדים שבינהם זה נוגד את "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" ולעומת זאת הרבה רבנים חשובים וגדולים מעשנים. בבקשה אפשר את כל הצדדים לנושא? והפסיקה.

תשובה

ב"ה

שלומות

ברמה העקרונית אינני מבין על מה סמכו המתירים. ויש תשובות רבות העוסקות בענין זה. בעיקר לאור העובדה שיש להבחין בין שני צדדים. האחד קשור לעצם העישון והשני קשור לנזק אותו גורם המעשן לסביבתו.
הראשון מחובר לדיני ונשמרתם ויש בכך גם צד של מאבד עצמו לדעת. ועיין בתשובותיו הרבות של הרב פיינשטיין, בעל האגרות משה בעניין זה.
במקביל, אם מעשנים ברבים זה כרוך גם בדיני נזיקין.
ןמלבד זה, כבר האריך מורי ורבי הרב צבי יהודה בעניין טומאת הפה בסגריות כשהפה נועד לעניינים קדושים.
אני מבקש להוסיף שיש בכך עניינים מוסריים רבים ולא נראה לי הענין.
במקביל, יש לכל אחד מאתנו צרכים וחולשות ודם אם אדם מבקש למצוא לכך צידוקים הלכתיים אינני מבין על מה שמחו.

בברכה\

שי