סיגריות-המשך

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/02/02 13:14 יב באדר התשסב

שאלה

אני מעשנת די הרבה אך בשבת המצב גרוע יותר.

היצר הרע והגוף מכריזים עלי מלחמה קשה ולצערי הרב אני מועדת.

כיצד אוכל להתגבר על כך? ברצוני לציין שמעבר לכך אני שומרת שבת ויסורי המצפון שלי קשים מאוד. עוד ברצוני לציין שרק אני חוזרת בתשובה בעלי לא אך גם אינו מתנגד לכך, להיפך הוא רואה זאת בחיוב.

תשובה

ב"ה

שלום לך!

ראי כמה את לא מסוגלת לשלוט על עצמך. אל תבחני רק את שאלת הסגריות תבחני את חוסר היכולת שלך להיות נאמנה לעצמך!
אסור לך לקבל את העובדה שאת לא מסוגלת להתמודד עם כך. בעיקר לאור העובדה שאני מניח שאת אמא לילדים וכמה סכנה יש באישון לך, לילדייך?
היום את לא מסוגלת להתגבר על עצמך בעניין זה, מחר לא תוכלי בעניינים אחרים.
אין דבר העומד בפני הרצון.
אל תתמודדי רק עם שאלת העישון בשבת. התמודדי עם שאלת העישון בכלל. השתדלי להפחית מהם בחול כדי שהתלות שלך בסגריות תפחת.

ובשבת, השתדלי לעשות לעצמך סימן שבקגע שבו רק עולה בך הרצון לעשן, יזכיר לך הסימן שעלייך להגמל מכך.
במישור הרוחני כדאי ללמוד בע"פ פרק תהילים שאת מתחברת עליו. מיד כשתחושי שאת רוצה לעשן אמרי את הפרק הזה. יש שיטות נוספות, כדאי להיוועץ ממי שהתנסו בכך.
אבל העיקר כפי שכתבתי לעיל הוא לא רק בשבת אלא בטיפול בעצם ההתמכרות, בחוסר השליטה.

בעז"ה, אם תאמיני בכוחך תראי ברכה גדולה.

שי