סוג השאלות באתר

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/08/02 01:12 כד באב התשסב

שאלה

לרב פירון

שלום וברכה שאלתי אינה הילכתית כמדומני אלא יותר מחשבתית,

מאז פרסומה של הכתבה ב"מקור ראשון" עם הרב שרלו על האתר ,ועל השאלות אשר נשאלות כאן .יש לי תחושה כי סוג השאלות הפך יותר ויותר לקנטרני בעקר בנושא של בינו לבינה(ע"ע טבילה לפנויה, אוננות לבנות וכדו')

הרב שרלו כבר עמד על כך בכתבה כי יש חשש שאנשים "מנפיצים " שאלות בעיקר בגלל שכזאת היא הרשת שהיא אנונימית, מאחר ואף אני בתוך עמי יושב ומסתובב בחברת דתל"שים וחילונים נראה לי כי אכן השאלות כאן הם ע"מ למשוך את הגדר כמה שיותר אחורה ,

אם אכן הדבר מדוע נענות שאלות מסוג זה בפומבי?

תשובה

ב"ה

שלומות,

אף שלא קראתי את דבריו של רעי ואהובי הרב שרלו, חזקה עליו שדבריו צריכים התייחסות רצינית, שקולה ומעמיקה.
ולעצם דבריך:
1. יש לשקול בכובד ראש את הערתך.
2. אינך מודע לכמות השאלות שלא מתפרסמות. בדר"כ אני מפרסם שאלות שאני חש שהן עולות בקרב בני נוער ולכן לתשובה הכללית יש משקל ציבורי כזה או אחר.
3. אני חש שתפקידי לקדם את הגדר קדימה. נראה לי שבלא מעט מקרים, זה "עובד".
4. ברור שיש כאלה שרצונם לעורר פרובוקציות אך הם אינם הרוב.
5. בכל מקרה - אקח את דבריך לתשומת לבי ולהפעלת שיקול דעת נוסף.

בברכה,

שי.