סדר הקריאה בחנוכה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 04/08/02 00:54 כו באב התשסב

שאלה

מה דין הקריאה בשבת חנוכה, ר"ח טבת ונר שמיני?

תשובה

בשבת חנוכה מוציאים שני ספרי תורה. בראשון קוראים ז' עולים בפרשת השבוע ואומרים חצי קדיש. בס"ת השני עולה המפטיר וקורא בפרשת "נשא" את קרבנו של נשיא אותו היום. הספרדים אומרים שוב חצי קדיש.

בר"ח טבת. מוציאים שני ס"ת, וקוראים בס"ת הראשון ג' עולים בפרשת ר"ח: כהן - עד "ההין", לוי - עד "ונסכה", שלישי - עד סוף קריאת ר"ח, ואינו אומר קדיש. העולה הרביעי קורא בס"ת השני בפרשת "נשא", בנשיא של אותו היום, ואח"כ אומרים חצי קדיש.

ביום השמיני קוראים שלושה עולים. הכהן קורא "ביום השמיני" עד "מלאה קטורת", הלוי קורא עד "גמליאל בן פדהצור". והשלישי למנהג אשכנז קורא מ"ביום התשיעי" עד "כן עשה את המנורה"; לספרדים חוזר וקורא מ"ביום השמיני". חלק מהאשכנזים נהגו בזה כמנהג הספרדים.