סדר גלגול נשמות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/02/02 14:54 ט באדר התשסב

שאלה

מישהו שאל אותי, ואני צריך לענות לו.

בקשר לגלגול השמות, הוא שואל ככה:

נשמה אחת אינה יכולה להתחלק בין שני גופים (כלומר: בין שני אנשים).

באחרית הימים יקומו כל המתים לתחייה (פרט אולי למיעוט של רשעים גמורים).

בוא ונניח שנשמת יהודי א' מימי בית ראשון התגלגלה לגופו של יהודי ב' מימי הביניים.

בתחיית המתים הנשמה תצטרך לבחור גוף אחד איתו בו תקום לתחייה (הרי אינה יכולה להתחלק, לפי הנחה ב').

אם יקום לתחייה יהודי א', תבוא משפחת יהודי ב' ותתלונן מדוע לא מומשה ההבטחה לקרוב משפחתה לקום לתחייה עם כולם (ראה הנחה ג').

ואם יקום לתחייה יהודי ב', תתלונן משפחתו של יהודי א' על אותו ענין.

האם ההנחות מוטעות? ואם לא, מה התשובה?

תשובה

בס"ד

א- האדם קם לתחיה באותו גוף בו הוא תיקן יותר מכל גילגול אחר. לכן אין מקום לתלונות על מצב שבו הוא לא קם כאשר הוא לא תיקן באותו גילגול את אשר היה צריך לתקן.

ב- נשמה יכולה להתחלק בהחלט לחלקים שונים ולתקן חלק מסוים בגילגול זה וחלק מסוים בגילגול אחר.